Cégünk 1992-ben kezdte meg működését elsősorban egyedi elektromos fejlesztésekkel, melynek eredményeképpen 1993-ban megszületett az első teljesen saját fejlesztésű behatolásjelző rendszerünk, majd 1995-től egy amerikai gyártású füstérzékelő egység átalakításával az első tűzjelző rendszerünk is.

Tevékenységünk kezdetén elsősorban egyedi, speciális, más technikával meg nem megvalósítható megrendeléseket teljesítettünk. Idővel olyan ügyfelek is a partnereink sorába kerültek, mint a Szent István Bazilika, a Magyar Hajózási Rt, a Rendőrtiszti Főiskola, a Heim Pál Gyermekkórház vagy a Paksi Atomerőmű.

 A 2000-es évek elejétől egy teljesen új, saját fejlesztésű és gyártású vezeték nélküli tűz- és behatolásjelző rendszer gyártásába kezdtünk, ami már minden szinten képes volt kielégíteni az ügyfelek speciális igényeit is. Referenciáink sora országosan tovább bővült, gyártócsarnokok, erőművek, szállodák, műemlék épületek, kórházak, irodaházak, iskolák, óvodák tartottak igényt a Defenzor rendszerre. Termékeink a mai napig folyamatos fejlesztés alatt állnak, és technikailag, valamint tudásbeli kapacitásban is a piacon fellelhető más vezeték nélküli tűzjelző rendszerek előtt járnak. Tűz- és behatolásjelző rendszerünket idő közben számos újabb funkcióval is kiegészítettük, így ma már egy komplex vezeték nélküli épületfelügyeleti rendszerről, mint termékről beszélhetünk, mely oltórendszer vezérlőként, illetve hő- és füstelvezető rendszerként is tanúsítva van.

2014-ben, egy átszervezést követően alakult meg a jelenlegi formában is működő Defensor Fejlesztő Kft., ami ISO és AQAP tanúsítással is rendelkezik, illetve minden termékünk hatóságilag engedélyezett. Rövid távú terveink között szerepel egy következő generációs, sorozatgyártott vezeték nélküli tűzjelző és épületfelügyeleti rendszer kifejlesztése, melynek nemzetközi szintű forgalmazását is szeretnénk megvalósítani. Fő profilunk a mai napig a 100%-ban saját fejlesztésű vezeték nélküli Defenzor eszközök gyártása, forgalmazása és az ebből készült rendszerek kivitelezése. Cégünk elhivatott, szakmailag gyakorlott, magasan képzett szakember gárdával rendelkezik. Napi tevékenységünk során folyamatosan az innovációt és a megrendelői igényeket figyelembe véve dolgozunk.

Célunk, hogy a piacon egyedülálló szellemi tőkénk birtokában, a technika gyors fejlődését követve, egy széleskörűen használható, megbízható rendszerrel tudjunk versenytársaink előtt jelen lenni a piacon.