Távfelügyeleti központ

Letölthető termék adatlap

A RAC-450 típusú távfelügyeleti központ nagyobb intézmények, létesítmények, települések, városok, kb. 100km sugarú intézkedési körzetek, távfelügyeleti tűzvédelmi jelző és kiértékelő egysége. A távfelügyeleti rendszer a hírfelügyelet által kizárólagosan erre a célra biztosított, kijelölt, zárolt, két párhuzamos frekvenciasávon működik, saját védett kódrendszeren keresztül.

A WHS-450-C típusú gyűjtőközpont és a RAC-450 típusú felügyeleti központ között, pont-pont közötti saját kódolt rádiós kommunikáció van. A kapcsolat biztosítására külső szolgáltatót nem vesz igénybe. A gyűjtő központok egy vagy több felügyeleti rendszert is meg tudnak címezni.

Működés: Amennyiben engedélyezett jelzés (érzékelő riasztás) érkezik a gyűjtőközpontra, az a kb. 100 km hatósugarú távfelügyeleti rádióadóját felprogramozza, és 1sec alatt 6 alkalommal kódolt jelzést küld a megcímzett távfelügyeleti központ(ok)ra („A” frekvenciasávon). Amennyiben nem sikerült kapcsolatot létesíteni, 2sec múlva ismét elküldi ugyanazt az adást („B” frekvenciasávon).

Távfelügyeleti központunk saját LCD kijelzővel, kezelő gombokkal, dátum és pontos idő generátorral, figyelmeztető hangjelzővel, valamint eseménynaplóval rendelkezik. A távfelügyeleti központ 24 órás szünetmentes tápellátással rendelkezik hálózati kimaradás esetére. A rábízott jelzéseken kívül, a saját hibajelzéseit is azonnal, címzetten jeleníti meg.

A PC-n futó távfelügyeleti programunk memóriájából 0,5s alatt hívhatóak elő a létesítmény adatai, címe, elérhetősége, a riasztás oka, az eszköz fajtája és annak pontos helye, illetve igény esetén térképrészlet az objektumból. A távfelügyeleti programból szűrési feltételekkel minden információ előhívható, elektronikusan kiírható vagy nyomtatható, törölni semmit nem lehet.